Prima pagină » Blog » Less is more – Nikon 1 V1

Less is more – Nikon 1 V1

“Folosisem Nikon 1 V1 intr-o expeditie fantastica in Anzi , cand am reusit sa urc cu bicicleta pana la 5740m pe cel mai inalt vulcan al lumii, Ojos del Salado, iar apoi sa ajung pe varful sau de 6893metri – insotit, fireste, de aparat. Daca atunci singura mea nemultumire era legata de faptul ca butonul de filmare era prea ingropat si nu il puteam folosi avand supramanusile, aici, in tura din Statele Unite, a fost cu totul altceva.

Nu a fost vorba de o expeditie, aici, in USA, ci de participarea Roxanei -doamna mea- la un schimb de experienta cu implicatii majore, organizat de Eisenhower Fellowships, care presupunea peste 65 de intalniri pe teritoriul USA cu oameni importanti din domeniul economiei sociale. Insotind-o dar avand mult mai mult timp liber, am avut privilegiul de a fotografia si filma locuri de referinta ale Statelor Unite.

Fie ca a fost vorba de Philadelphia, New York, Washington DC, New Orleans, San Francisco, Las Vegas sau parcurile nationale Grand Canyon, Arches, Bryce Canyon, Zion sau Joshua Tree, Nikon 1 V1 si-a demonstrat din plin abilitatile. “Less is more” s-a aplicat si aici: un aparat care sa incapa intr-un buzunar mai mare, de greutate mica si totusi capabil de filmare full HD, timpi lungi de expunere, format RAW si o optica foarte buna, este visul oricui face fotografie de calatorie. Locurile pe unde am fost insotit de aparat sunt legendare, fie ca e vorba de metropole sau de salbaticia vestica.
Folosit in paralel cu D300, Nikon 1 V1 a fost cel insarcinat cu filmarile; iar influenta creativa a lui Ron Fricke si-a spus cuvantul. Era evident ca voi incerca niste timelapses in locuri devenite celebre datorita filmelor Baraka sau mai recentul Samsara. Acolo unde schimbarile de lumina se intamplau lent am folosit functia de
fotografiere in format Full HD, cu temporizator; pe strazi insa, unde furnicarul uman era mult prea rapid, filmarea a fost cea de incredere.

Cea mai mare provocare insa, indiferent de aparat, este sa incerci sa vezi acel “altceva” in locuri in care milioane de oameni fac nenumarabile fotografii. E grozav sa te poti baza pentru asta atat pe un aparat de incredere, cat si pe un mare prieten al fotografilor, Sinpro! ”

©Cristian Tzecu, www.momente.ro

Share on Facebook

This Post Has 1 Comment

  1. […] Dacă atunci (în expediţia din Anzi) singura mea nemulţumire era legată de faptul ca butonul de filmare era prea îngropat şi nu îl puteam folosi, avînd supramănuşile, aici, in Statele Unite, a fost cu totul altceva. […] Nikon 1 V1 şi-a demonstrat din plin abilităţile. Less is more s-a aplicat şi aici: un aparat care să încapă într-un buzunar mai mare, de greutate mică şi care este, totuşi, capabil de filmare full HD, timp lung  de expunere, format RAW şi o optică foarte bună – este visul oricui face fotografie de călătorie. Locurile pe unde am fost însoţit de aparat sunt legendare, fie că e vorba de metropole sau de sălbăticia vestică.  […] Cea mai mare provocare însă, indiferent de aparat, este să încerci să vezi acel altceva în locuri în care milioane de oameni fac nenumărate fotografii…, a scris Cristian Tzecu pe blogul său personal. […]

Leave A Reply