Prima pagină » Servicii » Educație fotografică - workshop-uri, cursuri » Tură_foto-Banatul_Montan 8-10_mai_2015

Tură_foto-Banatul_Montan 8-10_mai_2015

 

Tură fotografică împreună cu Cristian Tzecu

Banatul Montan și Cazanele Dunării8-10 mai 2015

PARTENER: SinPRO

Tura fotografică este adresată oricărui posesor de aparat foto.  Tura nu solicită experiență montană, însă condiția fizică și rezistența la efort sunt binevenite. Pentru selecția și editarea imaginilor este necesar un laptop; pentru fotografia de noapte este binevenit un trepied și un declanșator la distanță.

Număr maxim de participanți: 10. Toate locurile au fost ocupate.

Prețul depinde de numărul de participanți, și este următorul (de persoană):

5 participanti/620 lei,      6 participanti/555 lei,      7 participanti/500 lei,      8 participanti/445 lei,      9 participanti/420 lei,      10 participanti/380 lei

Participanții la precedentele workshop-uri și ture foto au o reducere de 10%. Prezența însoțitorilor este binevenită, prețul de persoană fiind 200 lei.

Prețul include cazarea (două nopți),  Prețul nu include transportul auto, feroviar și fluvial, intrările în muzee (Oravița) și respective mesele.

 

 

PROGRAM

Vineri 8 mai

După un drum de două ore (106km din Timișoara), ne întâlnim în gara Oravița la orele 10:45, luăm bilet și urcăm în trenul ce ne va purta timp de aproape două ore, pe 33km de viaducte, tuneluri, stâncărie și peisaj fotogenic, până la Anina. De la 13:05 vom iscodi orașul, apoi vom coborî spre Oravița, cu o escală la Marila.

Între 15.30 și 17:00 vom vedea teatrul și vechea farmacie din Oravita, iar de acolo plecăm spre Lacul Ochiul Beiului și cascada Beușnița (24km 50 min auto), apoi 30 min plimbare până la Lac, și alte 20 până la Cascadă). Rămânem la fotografiat până la orele 21 (sunt necesare lanterne frontale, și trepiede), când plecăm spre pensiunea de lângă Moldova Nouă (70km 2 ore)

 

 

Sâmbătă 9 mai

Stânca Babacaia și Cetatea Golubaț arată fotogenic la răsărit, la fel și bărcile pescărești. După micul dejun (inclus) urcăm în satul Sfânta Elena, vestit pentru comunitatea cehă încă prezentă. La prânz revenim la pensiune, mâncăm și analizăm fotografiile făcute. Ne așternem la drum (90km, 4ore cu tot cu opriri) prin Clisura Dunării, cu escale la Berzasca, Tricule, Bigăr, până la Dubova, de unde urcăm preț de o oră pe Ciucarul Mare, ca să fotografiem Cazanele din loja centrală, tocmai la ora asfințitului (luna e în primul pătrar).  Întorși la mașini, ajungem la pensiune în Dubova, în câteva minute.

 

 

Duminică 10 mai

În zori navigăm pe Dunăre până la Peștera Veterani, în mijlocul Cazanelor, apoi urcăm să fotografiem oamenii din Eibenthal. Luăm prânzul la pensiune, discutăm imaginile surprinse, și ne așternem la drum spre casă (după orele 15)

 

 

ECHIPAMENT montan necesar: *Îmbrăcăminte care să protejeze de ploaie și vânt, *Tricou sintetic care să se usuce repede în caz de transpirație *Încălțăminte aderentă *Rucsac ce să poată conține aparatura foto, îmbrăcămintea, apă și mâncare *Lanternă frontală