Prima pagină » Servicii » Educație fotografică - workshop-uri, cursuri » Tură foto Valea Cernei, Cazanele Dunării 18-20 octombrie 2013

Tură foto Valea Cernei, Cazanele Dunării 18-20 octombrie 2013

Tură fotografică împreună cu Cristian Tzecu

Valea Cernei și Cazanele Dunării     18-20 octombrie 2013

PARTENER:

Tura fotografică este adresată oricărui posesor de aparat foto.  Despre o tură asemănătoare din vara acestui an, aici.

Tura nu solicită experiență montană, însă condiția fizică și rezistența la efort sunt binevenite. Pentru selecția și editarea imaginilor este necesar un laptop; pentru fotografia de noapte este binevenit un trepied și un declanșator la distanță. Pentru cazarea din cătunul Prisăcina este necesar sacul de dormit.

Număr maxim de participanți: 10.

Preț: 430 lei /persoană, pentru un grup de 10 participanți.

Pentru grupuri mai mici, prețul pe persoană crește și se discută individual. Participanții la precedentele workshop-uri și ture foto au o reducere de 10%.

Prețul include cazarea (două nopți), croaziera pe Dunăre, transportul bagajelor spre Prisăcina și masa în Prisăcina.  Prețul nu include transportul, prânzul și cina de vineri respectiv prânzul de duminică, și cheltuielile personale.

ÎNSCRIERI, AICI. Înscrierea se consideră valabilă după completarea formularului din link, și achitarea unui avans de minim 100 lei în contul RO13BPOS36003757727RON01  deschis la Bancpost pe numele Cristian Țecu.

PROGRAM

Vineri 18 octombrie     

12:00 Cazare la Pensiunea Doina de lângă Eșelnița, urmată de prânz și o evaluare a portofoliilor participantilor

14:00-21:00 Tură de 90 minute cu barca în Cazanele Mici și în cele Mari (intrare de pe apă în peșterile Ponicova și Veterani), urmată de o ascensiune pe Ciucarul Mare, deasupra Cazanelor.

21:00 Cină pescărească urmată de evaluarea imaginilor

Subiecte foto: Mănăstirea Mraconia, Capul lui Decebal,  Cazanele văzute din barcă și apoi de pe vârful Ciucaru Mare, în lumină de seara, urmate de fotografie de noapte. Întoarcere pentru cină la lumina lanternelor frontale.

Dificultate: 45 minute de urcuș ușor pe Ciucarul Mare. Coborârea pe aceeași rută.


Sâmbătă 19 octombrie

8:00 – 12:00  După micul dejun, plecăm spre Băile Herculane. După câteva fotografii în centrul vechi al stațiunii, ne deplasăm 14 km cu mașinile spre Valea Cernei, le lăsăm la Podul Țăsnei (în dreptul Pensiunii Dumbrava) și urcăm fără bagaje (120 min) spre cătunul Prisăcina. Bagajele și cei ce doresc vor aduse cu o mașină de teren. Opțional, mașinile cu garda înaltă pot urca până la Prisăcina.

14:30 Ne cazăm la familia Talpeș, apoi servim masa de prânz oferită de gazdă.

Tot restul zilei fotografiem în Prisăcina, și vom merge până în cătunul Cracu Mare (două ore de plimbare).

Cina gătită de gazdă o vom servi după lăsarea întunericului, și mai apoi vom discuta imaginile făcute peste zi.

Subiecte foto: O lume izolată, departe de electricitate și șosea, la 600 metri deasupra Văii Cernei, practicând o agricultură de subzistență.  Totul profilat pe pereții calcaroși ai Mehedințiului, cu frunze ruginii mângâiate de lumina schimbătoare dată de norii goniți de vântul de la apus.

Condiții de cazare: două camere în care există șase paturi, cine dorește poate dormi și în cort. WC, apă curentă și posibilitatea de a face baie (încălzire cu lemne). Curent electric de la un generator hidro, sau la nevoie de la unul pe benzină. Doar în anumite zone există semnal GSM, însă slab.

Dificultate: Traseul implică  120 minute de urcuș mediu (cu bagaj mic), dar care poate fi parcurs pe alt drum cu mașina. O zi de plimbat ușor prin cătunele de deasupra Văii Cernei.

 

Duminică 20 octombrie

7:00 Zorii zilei ne vor prinde fotografiind deșteptarea cătunului, profitând de lumina dimineții. Micul dejun oferit de gazdă îl vom servi mai apoi, după care plecăm spre cătunul Dobraia.

12:30 Coborâm spre Băile Herculane – 60 minute pe poteca, apoi 20 minute cu mașina, de la Podul Țăsnei.

14:30 Prânz la Băile Herculane, urmat de discutarea imaginilor.  Juriu de autori, cea mai apreciată imagine va fi premiată de SinPRO.

16:30 Încheierea turei

Programul este orientativ și poate suferi modificări minore.

ECHIPAMENT montan necesar: *Sac de dormit pentru noaptea din Prisăcina *Îmbrăcăminte care să protejeze de ploaie și vânt, *Tricou sintetic care să se usuce repede în caz de transpirație *Încălțăminte aderentă *Rucsac ce să poată conține aparatura foto, îmbrăcămintea, apă și mâncare *Lanternă frontală

CONDITII DE PARTICIPARE: Vârsta peste 18 ani și semnarea unei declaratii pe proprie raspundere în caz de accident. Persoanele sub 18 ani au nevoie de un acord din partea părinților. Deplasarea pe munte se realizează strict pe poteci turistice.

 

Vremea la Baile Herculane: ideală pentru tură!