Prima pagină » Servicii » Educație fotografică - workshop-uri, cursuri » Lumea regăsită a Văii Cernei – Tură foto 20-22 octombrie 2017

Lumea regăsită a Văii Cernei – Tură foto 20-22 octombrie 2017

Departe de Europa tumultoasă, sute de metri deasupra Văii Cernei, o mână de oameni și-a găsit un rost aparte. Trăind de pe urma animalelor și a pământului, oamenii din Prisăcina, Dobraia, Cracul Mare, Ineleț s-au încăpățânat să-și ducă viața între cer și stânci.

I-am fotografiat și după marea iarnă, și în timp de vară, de fiecare dată neschimbați, la fel ca munții frumoși ce-i înconjoară. Oare cum vor fi în octombrie? Haide să vezi, sau oferă cadou această tură cuiva pasionat de fotografie!

Înscrieri, aici.   Au mai rămas disponibile 2 locuri.

Pentru mai multe informaţii: contact@momente.ro / 0722 9625 90

Prisacina

PROGRAM

Vineri 20 octombrie   

10:00 Întâlnire în Băile Herculane. Cafea și fotografii în stațiune.

13:00 Prânz și deplasare spre cătunul Prisăcina

După-amiaza: Cazare la familia Talpeș, și fotografii în Cracu Mare (la o oră de mers).

Cina gătită de gazdă o vom servi după întoarcere, și mai apoi vom discuta imaginile făcute peste zi. Dacă vremea permite, fotografie de noapte.

Sâmbătă 21 octombrie   

Ne trezim devreme și surprindem activitățile dimineții în cătun.  Servim micul dejun, și plecăm spre cătunul Dobraia (la un ceas de mers). Servim prânzul din pachet unde ne apucă foamea, și fotografiem pe drum și în cătun până seara, când revenim în Prisăcina. Luăm cina și discutăm imaginile fotografiate.

Duminică 22 octombrie   

Zorii zilei ne vor prinde fotografiind deșteptarea cătunului, profitând de lumina dimineții. Micul dejun oferit de gazdă îl vom servi mai apoi, după care fotografiem în Prisăcina.

După prânz  plecăm cu mașinile de teren înapoi spre Valea Bolvașnița. Tura se incheie în jurul orelor 17.

Tanti Maria

Subiecte foto: O lume izolată, departe de electricitate și șosea, la 600 metri deasupra Văii Cernei, practicând o agricultură de subzistență.  Totul profilat pe pereții calcaroși ai Mehedințiului, în plină toamnă, cu păduri ruginii,  mângâiate de lumina schimbătoare dată de norii goniți de vântul de la apus.

Condiții de cazare: spartane dar calde. Două camere în care există paturi duble, dar se poate dormi și în cort. WC, apă curentă și posibilitatea de a face duș (încălzire cu lemne). Curentul electric se obține de la un generator. Doar în anumite zone există semnal GSM, însă slab. Condiții de masă: mâncare gătită cu suflet de gazde, familia Talpeș.

Cracu Mare

Programul este orientativ și poate suferi modificări minore.

Prețuri: 5 participanti: 800 lei/persoană   7 participanti: 640 lei/persoană     10 participanti: 520 lei/persoană

Participanții la precedentele workshop-uri și ture foto au o reducere de 10%. Prețul include transport cu mașina de teren din Valea Bolvașnița la Prisăcina și înapoi, cazare două nopți, mic dejun și cină (2x) în singura casă din cătun ce poate găzdui atâția fotografi. Prețul nu include transportul, mesele de prânz, și cheltuielile personale.

Acasă la familia Talpeș

ECHIPAMENT montan necesar: *Îmbrăcăminte care să protejeze de ploaie și vânt, *Tricou sintetic care să se usuce repede în caz de transpirație *Încălțăminte aderentă *Rucsac ce să poată conține aparatura foto, îmbrăcămintea, apă și mâncare *Lanternă frontală *Trepied

CONDITII DE PARTICIPARE: Vârsta peste 18 ani și semnarea unei declaratii pe proprie raspundere în caz de accident. Persoanele sub 18 ani au nevoie de un acord din partea părinților.