Prima pagină » Servicii » Educație fotografică - workshop-uri, cursuri » Workshop fotografie nocturnă ianuarie 2019

Workshop fotografie nocturnă ianuarie 2019

Deoarece în decembrie -când plănuisem workshop-ul- voi avea multe cursuri/laboratoare la UPT,  care se încheie seara, mut data workshop-ului în ianuarie. Vă voi ține la curent cu noutățile.

Lector: Cristian Tzecu     Asistent: Cosmin Nistor

De la bun început îți spun că titlul e înșelător; mai degrabă l-aș numi “Workshop de fotografie în lumină puțină sau chiar în beznă”. Pentru că noțiunile de zi și noapte dispar, de exemplu, când e vorba de peșteri, la fel și cînd încercăm pictura cu lumină (lightpainting) în spații închise. În peșteri am descoperit acest gen de fotografie, foarte generos, și îl consider mereu un as în mânecă, atât în fotografia de călătorie/explorare, cât și la cea de produs sau eveniment. Sunt sigur că o să îți fie de folos!

PROGRAM:

Ziua I

18:30-22:00 Întâlnire la Ambasada. Ne (re)cunoaștem.

 Începem: despre fotografia în întuneric. Cum folosim aparatul foto când lumina e puțină. (despre obturator, senzor, ISO, zgomot, VR, trepied, etc). Despre Cosmos, și astrofotografie. 

 Dispozitive de iluminare – continuă și flash.

Metoda de lucru – exersăm în sală.

 Ieșim la fotografiat. Nu uita aparatul (cu baterii pline), trepiedul, și toate accesoriile ce te ajută.

 

Ziua II 

18:00 Plecăm la nord de Timișoara, să fotografiem curentul meteoric al Geminidelor (în caz de cer senin). În caz de cer acoperit, rămânem în oraș pentru fotografie urbană de noapte.

 

Ziua III

18:00 Discutăm pe marginea imaginilor fotografiate în serile precedente

Nu uita laptopul, povestim și exersăm tehnici de editare.

 

Nivelul de adresare: începător – mediu. Este necesară cunoașterea echipamentului fotografic personal, se recomandă cunoașterea noțiunilor de  timp de expunere, diafragmă, sensibilitate (ISO) – deși le vom discuta și noi la workshop.  Pentru editarea imaginilor este necesar  un laptop, iar pentru fotografia de noapte propriu-zisă, un trepied. O lanternă (preferabil frontală) e de mare folos, la fel și hainele mai groase.

Preț: 240 lei.   Numărul maxim de cursanți: 12  Participanții la precedentele ture foto/cursuri cu Cristian Tzecu au o reducere de 10%

Înscrieri, în curând.