Prima pagină » Servicii » Educație fotografică - workshop-uri, cursuri » Tură foto Valea Cernei, Cazanele Dunării 14-16 iunie 2013

Tură foto Valea Cernei, Cazanele Dunării 14-16 iunie 2013

OAMENI ȘI STÂNCI – TURĂ FOTO ÎMPREUNĂ CU CRISTIAN TZECU

PARTENER:

Tura fotografică este adresată nivelului începător și mediu.

Tura nu solicită experiență montană, însă condiția fizică și rezistența la efort sunt necesare. Pentru selecția și editarea imaginilor este necesar un laptop; pentru fotografia de noapte este binevenit un trepied și un declanșator la distanță.

Număr maxim de participanți: 10.

Preț:  450 lei/persoană.   Pentru grupuri mai mici de șapte, prețul pe persoană crește și se discută individual. Participanții la precedentele workshop-uri și ture foto au o reducere de 10%. Prețul include cazarea la Băile Herculane.  Prețul nu include transportul, mesele și cheltuielile personale.

Înscriere, aici.  Înscrierea se consideră valabilă după completarea formularului din link, și achitarea unui avans de minim 100 lei în contul  RO93BRDE360SV57495603600 deschis la Banca BRD, al Asociației De Partea Ta.

PROGRAM

Vineri 14 iunie

14:00 Întâlnire și cazare la Băile Herculane, hotelul Golden Spirit ***, urmată de prânz și o evaluare a portofoliilor deja existente ale participanților.

17:30-23:30 Tură pe Cheile Țăsnei. Subiecte foto: siluete de pini, moară de apă tradițională, relief carstic, toate în lumină de seara, urmate de fotografie de noapte. Cină la pachet, întoarcere la lumina frontalelor.

Dificultate: 30 minute de urcuș mediu, urmate de alte 30 minute de urcuș ușor. Coborârea pe aceeași rută.

 

Sâmbătă 15 iunie

8:00 – 22:00  Tură de o zi în cătunele de pe versantul drept al Văii Cernei: Ineleț, Cracu Mare, Prisăcina, Dobraia.

Subiecte foto: o lume izolată, departe de electricitate și șosea, la 600 metri deasupra Văii Cernei, practicând o agricultură de subzistență.  Totul profilat pe pereții calcaroși ai Mehedințiului, cu lumină schimbătoare dată de norii goniți de vântul de la apus.

Mâncare la pachet pentru toată ziua, întoarcere la lumina frontalelor.

Dificultate: traseul implică un circuit de o zi: 60 minute de urcuș mediu (inclusiv pe o scară de lemn folosită de localnici), urmat de o  plimbare pe curbă de nivel prin cătunele Văii Cernei. 60-80 minute de coborâre medie spre vale.

 

Duminică 16 iunie

7:00 Plecare în tură pe Cazanele Dunării. Subiecte foto: Mănăstirea Mraconia, Cazanele Mari văzute de pe vârful Ciucaru Mare, Peștera Ponicova (intrare pe poteca amonte, ieșire în Dunăre).

Dificultate: 60 minute de urcuș ușor pe Ciucaru Mare. Parcurgerea nivelului inferior al Peșterii Ponicova nu impune aspecte tehnice, dar necesită în unele locuri sursă de lumină. Accesul la intrarea în peșteră presupune 20 minute de plimbare si implică o coborâre pe scară de lemn.

14:30 Masă de prânz la o pensiune de pe malul Dunării, urmată de discuții și feedback individual pe marginea imaginilor realizate.

Împreună vom alege cea mai creativă imagine (juriu de autori), care va fi premiată de partenerul SinPRO.

17:00 Încheierea turei

 

Programul este orientativ și poate suferi modificări minore.

 

ECHIPAMENT MONTAN NECESAR: *Îmbrăcăminte care să protejeze de ploaie și vânt   *Tricou sintetic, care să se usuce repede în caz de transpirație    *Încălțăminte aderentă    *Rucsac ce să poată conține aparatura foto, îmbrăcămintea, apa și mâncarea    *Lanternă frontală

CONDIȚII DE PARTICIPARE: Vârsta peste 18 ani și semnarea unei declaratii pe proprie raspundere în caz de accident. Deplasarea pe munte se realizează strict pe trasee turistice.

STAREA VREMII la Baile Herculane.