Prima pagină » Servicii » Educație fotografică - workshop-uri, cursuri » Lumea uitată a Văii Cernei 15-17 aprilie 2016

Lumea uitată a Văii Cernei 15-17 aprilie 2016

Lumea uitată a Văii Cernei – Tură fotografică împreună cu Cristian Tzecu   15-17 aprilie 2016

 

Departe de Europa tumultoasă, sute de metri deasupra Văii Cernei, o mână de oameni și-a găsit un rost aparte. Trăind de pe urma animalelor și a pământului, oamenii din Prisăcina, Dobraia, Cracul Mare, Ineleț s-au încăpățânat să-și ducă viața între cer și stânci.

I-am regăsit de fiecare dată neschimbați, la fel ca munții frumoși ce-i înconjoară. Civilizația mileniului III urcă însă, încet, și la ei. Oare cum va arăta lumea lor în aprilie? Haide să o vedem împreună!

 

Înscrierile s-au încheiat, vă mulțumesc 

Pentru mai multe informaţii: contact@momente.ro / 0722 9625 90

Parteneri: SinPRO, Foto Modex


 

PROGRAM

Vineri 15 aprilie              

10:00 Întâlnire în Băile Herculane. Cafea și fotografii în stațiune.

13:00 Prânz și deplasare spre cătunul Prisăcina

Dupăamiaza: Cazare la familia Talpeș, și fotografii în Prisăcina.

Cina gătită de gazdă o vom servi după lăsarea întunericului, și mai apoi vom discuta imaginile făcute peste zi. Dacă vremea permite, fotografiem și noaptea.

 

 

Sâmbătă 16 aprilie

Ne trezim devreme și surprindem activitățile dimineții în cătun.  Servim micul dejun, și plecăm spre cătunul Dobraia (un ceas de mers pe curbă de nivel). Servim prânzul din pachet unde ne apucă foamea, și fotografiem pe drum și în cătun până seara, când revenim în Prisăcina. Luăm cina și discutăm imaginile fotografiate. De asemenea, dacă vremea e favorabilă, fotografiem noaptea.

 

Duminică 17 aprilie

Zorii zilei ne vor prinde fotografiind deșteptarea cătunului, profitând de lumina dimineții. Micul dejun oferit de gazdă îl vom servi mai apoi, după care plecăm spre cătunul Cracul Mare (alt ceas de mers pe curbă de nivel).

Revenim în Prisăcina, de unde plecăm cu mașini de teren înapoi spre Băile Herculane. Tura se incheie în jurul orelor 17.

 

Subiecte foto: O lume izolată, departe de electricitate și șosea, la 600 metri deasupra Văii Cernei, practicând o agricultură de subzistență.  Totul profilat pe pereții calcaroși ai Mehedințiului, cu natura revenindu-și din iarnă, mângâiată de lumina schimbătoare dată de norii goniți de vântul de la apus.

 

Condiții de cazare: spartane. Trei camere în care există paturi duble.  WC, apă curentă și posibilitatea de a face duș (încălzire cu lemne). Curentul electric se obține de la un generator. Doar în anumite zone există semnal GSM, însă slab. Condiții de masă: mâncare bună, gătită cu suflet de gazde, familia Talpeș.

 

Programul este orientativ și poate suferi modificări minore. Tura implică un ușor efort fizic.

Prețuri: 5 participanti: 800 lei/persoană   7 participanti: 640 lei/persoană     10 participanti: 520 lei/persoană

Participanții la precedentele workshop-uri și ture foto au o reducere de 5%. Prețul include transport cu mașina de teren din Băile Herculane la Prisăcina și înapoi, cazare două nopți, mic dejun și cină (2x) în singura casă din cătun ce poate găzdui atâția fotografi. Prețul nu include transportul, mesele de prânz, și cheltuielile personale.

 

ECHIPAMENT montan necesar: *Îmbrăcăminte care să protejeze de ploaie și vânt,  *Încălțăminte aderentă *Rucsac ce să poată conține aparatura foto, îmbrăcămintea, apă și mâncare *Lanternă frontală *Trepied *Laptop

 

Soarele răsare la 6:45, apune la 20:00. Luna în primul pătrar.